Poëtische actie

Accion poetica

.

Accion poetica is een universele poëtische beweging die zich manifesteert in muurschilderingen. Dichters die zich hiermee bezig houden zijn onder andere Jaime Sabines en Octavio Paz maar feitelijk kan iedereen deelnemen aan deze literaire poëtische actie.

Accion Poetica ontstond 15 jaar geleden in Monterrey en het grootstedelijk gebied in de staat Nueve Leon in Mexico. Daarna heeft het zich uitgebreid naar Mexico stad en Guadalajara en ook naar Spanje. Er zijn inmiddels ruim 3500 muurschilderingen bekend. Accion Poetica geloofd dat alles in deze wereld en in ons bestaan poëtische kracht heeft en dat wordt gedeeld via muurschilderingen.

Hier een aantal voorbeelden met vertaling (mijn Spaans is niet al te best dus als jullie een betere vertaling weten hou ik me aanbevolen).

.  

Maak dat ik me even verlies

Je naam zeggen is mijn bestemming spellen

Vandaag is jouw- kussen-dag

We moeten onmiddelijk verliefd worden

Je waste mijn ogen als een lied

Geplaatst op 27 september 2012, in Gedichten in vreemde vormen, Gedichten op vreemde plekken en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. leuk…vooral de foto waarop de tekst
    gedemonstreerd wordt:)

  2. Beste Wouter,
    een heel leuk idee, je reeks ‘Gedichten op vreemde plekken’.
    Enkele kleine correcties. Bij de eerste foto: “Maak dat ik me even verlies”. In het midden: “Vandaag is het jou-kussen-dag” en bij de laatste: “Je waste mijn ogen als een lied”.
    Leuke site.Groeten,
    Jan Antoon Mariën

    • Beste Jan Antoon,

      dank voor de verbeteringen, zoals gezegd is Spaans niet mijn sterkste kant. Ik zal het aanpassen. En wat betreft de gedichten op vreemde plekken, daar ben ik nog lang niet over uit geschreven.
      groet, Wouter

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.