Nationale Gedichtendag

Nationale_gedichtendag

 

Open Podium groot succes!
Het open podium dat in de bibliotheek van Maassluis werd georganiseerd naar aanleiding van de Nationale Gedichtendag op 30 januari was een groot succes. Niet minder dan 18 dichters had zich opgegeven voor het open podium en ruim 40 mensen kwamen van de gedichten en de muziek van Frans Lodewijk genieten.
Onder de bezielende leiding van Henriette Faas werd deze avond een reis langs allerlei dichtvormen, rijmend, vrij, light verse, serieus en in andere talen (van met name de dichters uit Maassluis). Zo waren er gedichten in het Arabisch, het Farsi en het Bosnokroatisch te beluisteren, steeds met een Nederlandse vertaling.

Onderdeel van deze avond was de presentatie van de bundel ‘Ach Joe, wie ziet de dood als groot en blond’. Deze bundel bevat de beste inzendingen voor het poëziefestival “Play Your Part…Speak Up Against Aids”  dat plaats vond tijdens de werled Aids dag op 1 december 2007. Namens de stichting  Aids on Stage waren Mirjam Altena en Maurits van der Vegt aanwezig om de eerste exemplaren in ontvangst te nemen. Ook werd het winnende gedicht  ‘Geen reisgenoot’ van Jos Versteegen voorgedragen door de titelgever van de bundel  Thomas  Hageraats.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door de, op gitaar en zang, zeer virtuose muzikant Frans Lodewijks die een aantal gedichten op muziek vertolkte evenals een aantal luisterliedjes.

Al met al konden we van een zeer geslaagde avond spreken voor Maassluis maar ook voor de rest van Nederland  getuige de deelname uit Delft, Franeker, Almere en Den Bosch. Zelf heb ik als laatste dichter van de avond een drietal gedichten uit ‘Zichtbaar alleen’ uit het hoofdstuk ‘De 7 hoofdzonden’ voorgedragen.

Foto’s van deze avond volgen zeer binnenkort.

Geplaatst op 31 januari 2008, in Nieuws en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.