Ontmoeten

Lianne Keemink

.

Afgelopen vrijdagavond werd in de gemeente Lansingerland een nieuwe gemeentedichter gekozen en afscheid genomen van Woes Ploum, die de afgelopen twee jaar gemeentedichter was. De nieuwe gemeentedichter is Lianne Keemink (1988) is studentendecaan en docent creatief schrijven NTI. Tijdens een gezellige avond in theater het Web in Bleiswijk, waar ook dichter Nyk de Vries optrad met het saxofoonkwartet Artvark, werd ook de glossy van Woes Ploum gepresenteerd met daarin foto’s en gemeentegedichten van de afgelopen twee jaar die Woes met een laserprinter op hout publiceerde. Bibliotheek OOstland organiseerde de verkiezing van de gemeentedichter voor de 3e keer.

Hieronder twee gedichten; een van de nieuwe gemeentedichter Lianne Keemink ‘Ontmoeten’ en een van de oude gemeentedichter Woes Ploum ‘Vergeetachtig’, en wat foto’s van de uitreiking en van het optreden van Nyk de Vries en Artvark ‘Tagelyk’ (Tegelijkertijd).

.

Ontmoeten

.

Zoals een gelovige God vindt
in psalm en knie op donker hout
zoals iemand in rouw
een geliefde spreekt in stilte
zoals de mens iets vindt
in stroken ritselende kleur
in handenvol kruiden en zout
op de tong

in communie met het maken
kunst, eten, kinderen?

zo spreek ik (met) jou
in een verbinding met niets
anders dan wij
en iets onverklaarbaars

 

*.

.

honderd gedachten negentig gedichten

zeventig namen zestig gezichten

vijftig wis veertig waarachtig

dertig mooi twintig prachtig

maar geen tien

zal je zien

want

ik

VERGEETACHTIG

.

 

 

Geplaatst op 28 januari 2024, in Bibliotheken, Dichtbundels, Favoriete dichters, Gedichten op vreemde plekken, poëzietijdschrift, stadsdichter, Youtube en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Ko spreek ik (met) jou

    Poëzie, raadseltaal of onzin?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.